انواع آبکاری بدنه لوستر

ابکاری بدنه لوستر

آبکاری لوستر

زیبایی و درخشندگی ویژگی هایی بسیار مهم و جدایی ناپذیر لوستر هستند، به همین دلیل در صنایع روشنایی، برای ایجاد درخشندگی و دوام بر روی بدنه لوسترهای فلزی، فرایندی به نام آبکاری انجام می شود.شاید شما هم از سیاه شدن تدریجی لوسترمنزل تان ناراحت شده باشید و به این فکر کنید که پول خود را برای یک کالای بی کیفیت خرج کرده اید. نگران نباشید ، جنس لوستر شما بی کیفیت نیست بلکه فقط نیازبه آبکاری دارد.

علت سیاه شدن لوستر

لوستر های سقفی دارای سینی هایی هستند که به سقف وصل می شوند، عموما این سینی ها از جنس استیل هستند. سینی های استیل به دو شکل تولید می شوند، سینی استیل بگیر و سینی استیل نگیر.

سینی های بگیر از مغزی آهن بوده و با آبکاری استیل پوشانده می شود. و مغزی آهن موجود در سینی سبب پوسیدن آن از داخل و تغییر رنگ محصول می شود. ولی سینی های نگیر از این موضوع مستثنا هستند.

در برخی لوسترهای سقفی همانند لوستر ریسه ای علاوه بر سینی از سیم های فلزی نیز استفاده می گردد که این سیم ها نیز به صورت آهنی و استیل مورد استفاده قرار می گیرند که کاملا مشخص است که نمونه آهنی در شرایط مرطوب و به مرور زمان زنگ زده و سیاه خواهد شد.

قطعات برخی لوستر ها نیز با حلقه های فلزی به سینی محصول نصب می شوند که چنانچه این حلقه ها نیز آهنی باشند .سیاه خواهند شد. این امر برای سایر اتصالات نیز صادق است. این قطعات معمولا در اندازه های کوچک و تعداد بالا در لوستر استفاده می شوند ولی پس از سیاه شدن تاثیر بسیار منفی بر ظاهر کل لوستر خواهد گذاشت.

پس اگر نمی خواهید به مرور زمان لوسترتان سیاه شود در هنگام خرید به جنس زیرکار آن دقت کنید. و از محصولات برنجی خالص استفاده کنید و یا از لوسترهایی که از فلزی مثل آلومینیوم و یا زاماک در ساخت آن ها استفاده شده است. چون این فلز ها هم در برابر اکسید شدن مقاومت خوبی دارند و در شرایط مرطوب نیز جوابگو خواهند بود.

انواع آبکاری

آبکاری چیست؟

هدف از انجام فرآیند آبکاری الکتریکی، رسوب دادن نیکل، طلا یا نقره روی فلزات است. امروزه آبکاری الکتریکی در مقایسه با گذشته پیشرفت بسیار زیادی داشته است و نه تنها مرحله پایانی در خط تولید بعضی محصولات است، بلکه برای ایجاد پوشش‌ های محافظی مثل کادمیم، کروم یا اکسید آلومینیوم روی قطعات نیزاستفاده می شود .

انتخاب لوستر فانتزی
بیشتر بخوانید

 آبکاری الکتریکی به این صورت است که در اثر عبور جریان مستقیم از یک الکترولیت، فلز محلول در آن روی کاتد رسوب کرده و به این ترتیب مقداری از آند وارد محلول می شود، به این ترتیب الکترولیت ثابت می ماند.

موارد استفاده آبکاری الکتریکی

  • ایجاد پوشش های تزیینی و محافظ، اصلاح سطوح ساییده شده است.
  • بخش هایی از محصول که به صورت اضافه ماشین‌ کاری شده اند.
  • قطعه سازی و شکل دهی الکتریکی قطعاتی که دارای زوایای مقعر  و جزییات زیادی هستند.
  • ابعاد دقیق و سطوح طرح دار (مثل صفحات چاپی)
  • عملیات آند کاری
  • تمیزکاری الکترولیتی
  • پرداخت الکترولیتی
  • اسید شویی آندی
  • استخراج و تصفیه فلزات

انواع آبکاری بدنه لوستر

  • نیکل براق: نیکل در اصطلاح مادر آبکاری به شمار می رود. نیکل بعد از تمیزکاری قطعات به روی آن ها می نشیند. و پوشش محکم و جلای خاصی به قطعه ایجاد می کند.
  • کروم: کروم خود به تنهایی فقط در سخت کاری قالب ها استفاده می شود . البته استفاده از کروم بر روی نیکل هم می تواند علاوه بر اینکه جلوه ویژه ای ایجاد می کند، پوشش سختی بر روی نیکل به وجود آورده.و ضخامت قطعه را تا چندین سال افزایش دهد.
  • صدفی (ساتن): نوع مات نیکل است . آبکاری صدفی بیشتر با هدف افزایش زیبایی قطعات ترکیبی لوستر، نرده و شیرآلات استفاده می شود. البته نیکل مات خود به تنهایی هم مانند نیکل براق کاربردهای مجزایی دارد.
  • طلا: از آنجایی که طلا مورد  علاقه بسیاری از افراد است، استفاده از آن در آبکاری به روی قطعات فلزی نیز بسیار رایج است. در آبکاری طلایی، مرحله اول آبکاری با نیکل است و آبکاری با طلا پس از نیکل براق و نیکل صدفی انجام می شود .
  • مس مشکی: از پوشش یک لایه مس، اکسید کربن و با کمی پرداختکاری و پوشش کیلر به ساخته می شود.
  • زرد: آبکاری با رنگ زرد، همانند طلا و نقره بعد از نیکل به روی قطعه می نشیند و تقریبا همرنگ طلا است.
  • آنادایز: آبکاری روی آلومینیوم (غیر هادی)
  • آلوداین: آبکاری روی آلومینیوم (هادی)
  • هارد آنادایز: سخت کاری روی قطعات آلومینیوم
علت سوختن سریع لامپ چیست؟
بیشتر بخوانید

 

آبکاری لوستر

انواع آبکاری در صنعت

آبکاری تزیینی

زمانی از آبکاری تزیینی صحبت می کنیم، هدف از آن افزایش زیبایی سطح محصول است. و پوشش ایجاد شده کاربردی از نظر فنی نخواهد داشت. در آبکاری لوستر در صنایع روشنایی نیز اغلب از نوع آبکاری تزیینی است.

آبکاری کاربردی

آبکاری کاربردی انواع گوناگونی دارد . برای مثال پوشش های روی از طریق آبکاری با امکان ترکیب با کرماته کاری، لایه های آلیاژ روی، پوشش ترکیبی مس/نیکل/کروم و یا پوشش های نیکل شیمیای ، کروم سخت، آنودایزینگ نقره و آب طلا و پوشش های متنوع دیگری که دارای نتایج مختلف برای آبکاری می باشند ،در صنعت کاربردهای بسیار زیادی دارند.

آبکاری تلفیقی (تزیینی وکاربردی)

محافظت در برابر خوردگی و استهلاک، همراه با حفظ زیبایی ظاهری برای بسیاری از محصولات ضروری است. به عنوان مثال برای قطعات مورد استفاده در صنایع خودروسازی و صنایع تولید لوازم خانگی، بسیار مهم است که علاوه بر افزایش دوام و استحکام، زیبایی سطح دچار مشکل نشود. دراین موارد از آبکاری تلفیقی برای محافظت و زیبایی استفاده می شود که به آن آبکاری تلفیقی می گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
در اولین فرصت پاسخگوی شما عزیزان خواهیم بود، در صورت عدم پاسخگویی با شماره ی واتساپ 09901020938 با ما در ارتباط باشید.
چطور میتونیم کمکتون کنیم!